7/04/2017

Συνεχίζουν τον αγώνα για τον «δικό τους» ζεόλιθο οι κάτοικοι του βορείου Έβρου

Alexpoli.grΔεν σταματούν την προσπάθεια για εξόρυξη και εκμετάλλευση του ζεόλιθου από Εβρίτες για … Εβρίτες τα μέλη της εταιρείας «Ο λιθοξόος» που ιδρύθηκε για τον σκοπό αυτό.

Όπως είναι γνωστό, τον Μάρτη, το ΥΠΕΚΑ έδωσε άδεια εκμετάλλευσης του λατομείου του βιομηχανικού ορυκτού, σε δημόσια ...
84 στρεμμάτων, στη θέση Κόκκαλο Πετρωτών, στην Εταιρεία Όλυμπος ΑΕ, η οποία ήδη έχει εξορύξει και μεταφέρει πάνω από 2.000 τόνους ορυκτού στο εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη, αφού παρά τις αντιδράσεις δεν μπορεί, όπως αναφέρει, στην παρούσα φάση, να δημιουργήσει μονάδα επεξεργασίας στον Έβρο.

«Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια εταιρεία στην οποία συμμετέχουν κάτοικοι ή καταγόμενοι από την περιοχή, η οποία θα προχωρήσει σε εξόρυξη και ίδρυση μονάδας επεξεργασίας, ώστε να υπάρχει όφελος για τον τόπο. Μας ενδιαφέρει η ορθολογική διαχείριση, για αυτό είμαστε οι πλέον κατάλληλοι να αξιοποιήσουμε τον ζεόλιθο» λέει η δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος Μαρία Γκουγκουσκίδου στο ypaithros.gr. Οι υπογραφές για την ίδρυση της εταιρείας θα μπουν μέχρι τις 10 Ιουλίου, από 150 άτομα, και σταδιακά θα προστίθενται μέτοχοι. Στα ιδρυτικά μέλη συμμετέχουν και αγρότες, οι οποίοι μαθαίνουν τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής του ζεόλιθου στη γεωργία.
Τα αρχικά κεφάλαια θα προκύψουν από την οικονομική συμμετοχή των εταίρων. Θα διεκδικήσουν αδειοδότηση, ώστε να προχωρήσουν σε δέσμευση έκτασης. Προς το παρόν, γίνονται έρευνες από επιστήμονες για να εντοπιστούν οι κατάλληλες τοποθεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου